جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای الگوهای ارتباطی

لادن احمدی، دکتر زهرا دشت بزرگی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

پیش زمینه و هدف: دوره ی نوجوانی از مهمترین و حساس ترین سال­‌ها در زندگی هر شخص می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه علّی بین الگوهای ارتباطی خانواده با آمادگی برای اعتیاد، با میانجیگری روان رنجورخویی و باز بودن نسبت به تجربه در دانش آموزان بود.
مواد و روش کار: این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی تحلیل مسیر  می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل  ۲۷۷۶۷ نفر دانش آموزان دبیرستان های پسرانه دولتی شهر اهواز می باشد که در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ در مقطع متوسطه دوم به تحصیل اشتغال داشتند که از این تعداد نمونه ای معادل ۴۰۰ نفر به صورت نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای خوشه ای انتخاب شد.  ابزار استفاده شده در این پژوهش مقیاس تجدید نظر شده الگوهای ارتباطی خانواده، پرسشنامه شخصیتی نئو- فرم کوتاه و مقیاس ایرانی آمادگی برای اعتیاد زرگر بودند. ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر انجام گرفت. جهت آزمون روابط غیر مستقیم از آزمون بوت استراپ در دستور کامپیوتری ماکرو پریچر و هیز استفاده شد.
یافته ها: بر اساس نتایج این پژوهش، مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی با داده ها برخوردار بود. به طور کلی نتایج نشان داد تمام مسیر های مستقیم به جز مسیر همنوایی به باز بودن نسبت به تجربه معنی دار شدند. مسیر های غیر مستقیم نیز به جز همنوایی از طریق باز بودن نسبت به تجربه با اعتیاد معنی دار بودند ( ۰/۰۰۱>p).
بحث و نتیجه گیری: می توان گفت  از آنجا که، خانواده یکی از اساسی ترین عوامل ایجاد آمادگی برای اعتیاد در افراد می باشد، پیشنهاد می گردد، اقداماتی پیشگیرانه در چهارچوب آموزش خانواده، آموزش مهارت های زندگی، آموزش سبک های فرزند پروری و الگوهای ارتباطی در ابتدای تشکیل خانواده جهت زوجین برگزار گردد.
نازنین بنکدار مازندرانی، فریبرز باقری،
دوره ۹، شماره ۱۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، "بررسی رابطه سلامت روان، خودپنداره جنسی و نقش الگوهای ارتباطی با بی ثباتی در ازدواج " بود. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره و تحکیم خانواده در شهر تهران بود. بدین منظور ۲۶۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه های بی ثباتی ازدواج ادواردز، الگوهای ارتباطی کریستنسن و سالاوی (CPQ)، سلامت روان گلدنبرگ (GHQ)و خودپنداره جنسی اسنل (MSSCQ) بوده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و از مدل معادلات ساختاری ( تحلیل عاملی و تحلیل مسیر ) استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش، سلامت روان، خودپنداره جنسی و نقش میانجی الگوهای ارتباطی پیش بینی کننده بی ثباتی ازدواج می باشند. و سلامت روان بصورت غیر مستقیم از طریق الگوی ارتباطی سازنده، پیش بینی کننده ی معناداری برای بی ثباتی در ازدواج می باشد و از بین مؤلفه های آن، اضطراب و بی خوابی همبستگی مثبت و معناداری با متغیر ملاک دارد. و همچنین الگوهای ارتباطی متوقع / کناره گیر و اجتنابی (ناکارآمد) همبستگی مثبت و معنادار دارند و الگوی ارتباطی سازنده همبستگی منفی با بی ثباتی ازدواج داشته اند. متغیر خودپنداره جنسی از طریق  ضریب کل مسیرمی تواند پیش بینی کننده بی ثباتی ازدواج باشد و مؤلفه های آن با بی ثباتی ازدواج همبستگی منفی دارند.

مریم برزه، رزیتا ذبیحی، ناهید بابایی امیری،
دوره ۱۹، شماره ۲۳ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

 پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش میانجی دشواری‌های تنظیم هیجان در رابطه بین الگوهای ارتباطی خانواده و گرایش به اینترنت انجام شد. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی، به لحاظ نوع داده کمی و به لحاظ ماهیت پژوهش توصیفی-همبستگی و از نوع مدل‌سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشآموزان پسر مقطع متوسطه اول شهرستان ری بودند که تعداد ۲۰۰ دانش­آموز به‌روش نمونه‌گیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه­‌های پرسشنامه تجدیدنظر شده‌ی الگوهای ارتباطی خانواده فیتزپاتریک و ریچی (۱۹۹۷)، پرسشنامه دشواری‌های تنظیم هیجان گرتز و روئمر، (۲۰۰۴) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۸) بود. به‌منظور سنجش روایی پرسشنامه­ها از روایی محتوایی و سازه (همگرا و واگرا) و همین‌طور برای محاسبه پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی استفاده شد که نتایج بیانگر روا و پایا بودن پرسشنامه‌ها بود. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از روش­های آمار توصیفی و استنباطی (مدل‌سازی معادلات ساختاری) با نرم‌افزارهای Spss-V۲۳ و Lisrel-V۸,۸ استفاده شد. یافته­ها نشان داد که الگوهای ارتباطی خانواده بر دشواری‌های تنظیم هیجان اثر مستقیم (۰,۷۴) داشت، از طرفی دشواری‌های تنظیم هیجان بر گرایش به اینترنت اثر مستقیم (۰.۶۱) و همچنین الگوهای ارتباطی خانواده بر گرایش به اینترنت از طریق نقش میانجی دشواری‌های تنظیم هیجان اثر غیرمستقیم (۱.۱۰) داشت. درنهایت می­‌توان گفت که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار بود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه ایده های نوین روانشناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Psychology New Ideas

Designed & Developed by : Yektaweb