۴ نتیجه برای دلزدگی زناشویی
شیما سبزچمنی،
دوره ۴، شماره ۸ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
این پژوهش با هدف پیش بینی دلزدگی زناشویی بر اساس سبک های تفکر و ویژگی های شخصیتی در دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد رودهن انجام پذیرفت. جامعه ی آماری این پژوهش متشکل بود از تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد رودهن که مشغول به تحصیل هستند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعیین شد؛ نمونه مورد مطالعه در این پژوهش ۴۰۰ نفر از دانشجویان (۱۶۰ مرد و ۲۴۰ زن) بودند که به روش توصیفی-همبستگی انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از سه پرسشنامه، پرسشنامه شخصیتی نئومک کری و کاستا (۱۹۸۵)، مقیاس دلزدگی زناشویی پاینز(۱۹۹۶) و پرسشنامه ی سبک های تفکر استرنبرگ وواگنر (۱۹۹۲)و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، دلزدگی زناشویی بر اساس سبکهای تفکر(اجرایی، قانون گذار ، قضایی)در دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد رودهن قابل پیش بینی است. دلزدگی زناشویی بر اساس ویژگی های شخصیتی(برونگرایی ،روان رنجوری،گشودگی به تجربه ،مقبولیت ووظیفه شناسی در دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد رودهن قابل پیش بینی است.
سمیه غلامعلی پورجاغرق،
دوره ۸، شماره ۱۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف بررسی رابطه تمایزیافتگی خود و دلزدگی زناشویی معلمان زن اجرا شد. روش: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل معلمان خانم ناحیه ۷ مشهد در سال تحصیلی۹۷ _۱۳۹۶ شهر مشهد بود. حجم نمونه در این پژوهش ۲۶۰ نفر بود که از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه: الف) مقیاس دلزدگی زناشویی پانیز (۱۹۹۸)، ب) پرسشنامه تمایزیافتگی خود اسکورن و اسمیت DSI-R (۲۰۰۳) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون استفاده و توسط نرم افزار spss-۲۵ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که بین تمایزیافتگی خود با دلزدگی زناشویی ۳۸ درجه همبستگی منفی و معنادار وجود دارد.
پروانه نجفی فرد، یوسف گرجی،
دوره ۱۷، شماره ۲۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده
موضوع خانواده، با توجه به جایگاه و شان آن، باید به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و آسیبهای احتمالی آن شناسایی و پیشگیری شوند. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش راه حل محور بر مولفههای دل زدگی زناشویی در زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان اصفهان است. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعهآماری پژوهش را کلیه زوجهای مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان تشکل دادند که از بین آنها، ۳۰ نفر به روش نمونهگیری در دسترس و داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی در یک گروه آزمایش (۱۵ نفر) و یک گروه کنترل (۱۵ نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش راه حل مدار ۷ جلسه ۶۰ دقیقهای تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه دلزدگی زناشویی (ملاچ پاینز، ۲۰۰۵) بودند. تجزیهوتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس) انجام گرفت. نتایج نشان داد که درمان راه حل مدار باعث کاهش دلزدگی زناشویی و مولفههای دلزدگی جسمی، دلزدگی عاطفی و دلزدگی روانی در زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهرستان اصفهان شده است. این نتایج میتواند پشتوانهای برای به کارگیری این روش مشاورهای در کاهش دلزدگی زناشویی در زوجین برای جلوگیری از فروپاشی بنیان خانواده و بهبود روابط زناشویی باشد.
محسن منصوبی فر، زهرا پشمک چی نوبری، نیلوفر طهمورسی،
دوره ۲۰، شماره ۲۴ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
زمینه و هدف: آنچه از خود ازدواج مهمتر است موفقیت در ازدواج است، اما آمارها بیانکننده آن است که میزان طلاق در حال افزایش فزاینده است و یکی از عوامل تعیینکننده در این سازه صفات شخصیتی است. در همین راستا پژوهش حاضر باهدف پیشبینی دلزدگی زناشویی بر اساس سه گانه تاریک شخصیت و ویژگیهای شخصیت در زوجین متقاضی طلاق انجام شد. مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه زوجین مراجعهکننده به مراکز مشاوره بینش و نگاه نوشهر کرج در ۳ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ بود. با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس ۲۰۰ زوج با استفاده از روش نمونهگیری داوطلبانه و در دسترس انتخاب شد که پرسشنامههای دلزدگی زناشویی(CBM) و پرسشنامه سهگانه تاریک شخصیت را تکمیل کردند. دادهها بر اساس همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گامبهگام توسط SPSS ۲۶ تجزیهوتحلیل شد. یافتهها: نتایج نشان داد که بین نمره کلی سهگانه تاریک شخصیت و دلزدگی زناشویی و سه خرده مقیاس دلزدگی جسمانی، روانی و عاطفی رابطه مثبت معناداری وجود دارد(۰۰۱/۰ > P). همچنین یافتهها نشان داد که سهگانه تاریک شخصیت تبیین معناداری از دلزدگی زناشویی داشته و بهطور معناداری آن را پیشبینی میکند(۹۱۱/۰=R۲ ) بهنحویکه سهم خودشیفتگی، ماکیاویلیسم و ضداجتماعی به ترتیب ۲۲/۰، ۵۲/۰ و ۲۱/۰ در پیشبینی دلزدگی زناشویی داشتند. بحث و نتیجهگیری: درمجموع میتوان بیان داشت که سهگانه تاریک شخصیت نقش معناداری در پیشبینی دلزدگی زناشویی زوجین متقاضی طلاق دارد.