۳ نتیجه برای شبکههای اجتماعی
عباسعلی انتظاری رودبارکی، نعمت الله ستوده،
دوره ۵، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
رسانههای نوین و در رأس آنها اینترنت و شبکههای اجتماعی مجازی باعث ایجاد دگرگونیهایی در روحیات افراد شدهاند و دامنه و شدت آن همچنان در حال افزایش است. این پژوهش به منظور پیشبینی سلامت روان، افسردگی و اضطراب دانش آموزان دبیرستانی بر اساس استفاده از شبکههای اجتماعی انجام شد. روش کار: روش این پژوهش از نظر شیوه اجرا، توصیفی از نوع همبستگی است. در پژوهش حاضر جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی شهر سمنان میباشد که در نیمسال اول تحصیلی ۹۵-۹۴ از بین افراد در دسترس، نمونهای با حجم ۲۰۰ نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده و به پرسشنامههای سلامت عمومی، اضطراب بک، افسردگی بک و پرسشنامه محقق ساخته شبکههای اجتماعی پاسخ دادند. این پژوهش از طریق ضریب آماری پیرسون و رگرسیون خطی ساده به وسیله نرمافزار SPSS نسخه ۲۱ تحلیل انجام گرفت.نتایج: با توجه به نتایج پژوهش استفاده از شبکههای اجتماعی میتواند ابعاد کیفیت زندگی دانش آموزان را تحت تأثیر قرار دهد و در شکلدهی سلامت روان، افسردگی و اضطراب نقش دارند. بحث: شبکههای اجتماعی در شکلدهی سلامت روان، افسردگی و اضطراب نقش دارند و حتی روی ابعاد اقتصادی و اجتماعی و سیاسی جوامع هم تأثیرگذارند. لذا بایستی اقدامات آگاهی بخشی و مدیریتی در راستای میزان و محتوای مورداستفاده در شبکههای اجتماعی انجام گیرد.
سیده عاطفه میری رستمی،
دوره ۶، شماره ۱۰ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
با توجه به گسترش روزافزون استفاده از شبکههای اجتماعی در بین افراد جامعه بخصوص دانش آموزان لذا نیاز به پژوهش در این زمینه از ضروریات میباشد. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی رابطه سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی با میزان استفاده از شبکه های اجتماعی در دانش آموزان ابتدایی شهرستان بهشهر می باشد. روش این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن کلیه دانش آموزان ابتدایی شهرستان بهشهر به تعداد ۱۴۵۰ نفر بودند که براساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۳۰۶ نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، شامل پرسشنامه سازگاری اجتماعی سینها و سنگ، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی و پرسشنامه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بود. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق آزمونهای همبستگی پیرسون، t مستقل و رگرسیون چندمتغیره با استفاده از نرمافزار SPSS نسخۀ ۲۰ انجام گرفت. یافتهها نشان داد بین سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی با میزان استفاده از شبکه های اجتماعی در دانشجویان رابطه معکوس و معناداری دارد. همچنین خودکارآمدی با ضریب بتا ۵۶۷/۰- =β بیشترین رابطه را با میزان استفاده از شبکه های اجتماعی دارد. بین سازگاری اجتماعی، خودکارآمدی و استفاده از شبکه های اجتماعی در دانش آموزان برحسب جنسیت تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجهگیری اینکه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی بر سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی دانش آموزان تاثیر منفی دارد. لذا به مسئولان دانشگاه پیشنهاد میشود که با برنامه ریزی های علمی و منسجم، کارگاه های آموزشی برای والدین و دانش آموزان به منظور معایب استفاده افراطی از شبکه های اجتماعی و همچنین استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی برگزار نمایند، تا از این طریق باعث افزایش سازگاری اجتماعی و خودکارآمدی در دانش آموزان شوند.
لیلا نعمتی، رسول رستمی مال خلیفه، سهیل سرشار،
دوره ۱۰، شماره ۱۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
پژوهش حاضر، با هدف مطالعه پیشرفت تحصیلی دانشجویان از طریق همبستگی اخلاقی و وفاداری و خیانت زناشویی والدین به علت استعمال غیراخلاقی از شبکه های اجتماعی انجام گرفت. پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه ملایر می باشد. حجم نمونه بر اساس روش تصادفی و بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۶۲ دانشجو انتخاب شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شبکه های اجتماعی محقق ساخته، خیانت زناشویی اصلاح شده آی ان اف کیو، وفاداری به همسر و همبستگی اخلاقی محقق ساخته می باشد. روایی پرسشنامهها مورد تایید صاحبنظران قرار گرفت. پایایی پرسشنامهها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب۸۳/۰، ۸۱/۰، ۸۶/۰، ۸۳/۰ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو سطح آمار توصیفی (درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین استفاده از شبکه های اجتماعی در محیط کار با همبستگی اخلاقی (۴۸/۰-) و وفاداری به همسر (۶۹/۰-) با (۵۳/۰- ) و کاهش خیانت زناشویی در سطح ۰۱/۰ معنی دار می باشد. نتایج حاکی از آن است که استفاده از شبکههای اجتماعی و رابطه های پنهانی میزان وفاداری و همبستگی اخلاقی کار و زندگی شخصی کارمند را کاهش دهد و در مقابل میزان خیانت زناشویی را افزایش دهد.