دوره 14، شماره 18 - ( 9-1401 )                   جلد 14 شماره 18 صفحات 24-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadpour M, Aslami E. Evaluating the effectiveness of paradox therapy on components of psychological well-Bing of Conflicting Couples. JNIP 2022; 14 (18) :1-24
URL: http://jnip.ir/article-1-812-fa.html
محمد‌پور مهدی، اسلمی الهه. بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر مؤلفه‌های بهزیستی روان‌شناختی زوجین متعارض. فصلنامه ایده های نوین روانشناسی. 1401; 14 (18) :1-24

URL: http://jnip.ir/article-1-812-fa.html


دکتری روانشناسی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده:   (1175 مشاهده)
زمینه و هدف: از اجرای پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر بهزیستی روان‌شناختی و مولفه‌های آن در زوجین متعارض شهرستان آباده بود. روش این پژوهش از نوع َشبه آزمایشی، با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با دو گروه کنترل و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زوجین متعارض مراجعه‌کننده به مرکز بهزیستی شهرستان آباده بودند، روش پژوهش: در راستای اجرای پژوهش از بین این زوجین نمونه‌ای با حجم 20 زوج به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. نمونه مورد بررسی با ملاک زوجینی که متقاضی طلاق بودند انتخاب و به‌صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. از همه افراد با استفاده از پرسشنامه بهزیستی روان‌شناختی ریف پیش‌آزمون به عمل آمد و پس از اجرای پیش‌آزمون، جلسات پارادوکس درمانی برای گروه آزمایش اجرا شد و پس از 6 جلسه از هردو گروه آزمایش و کنترل پس‌آزمون به عمل آمد. سپس نمرات حاصل از پرسشنامه‌ با استفاده از نرم‌افزار spss و روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOV) مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که بین گروه آزمایش و گواه در مراحل متفاوت اندازه‌گیری در متغیر بهزیستی روان‌شناختی (259/17F=) تفاوت معنی‌دار وجود دارد و پارادوکس درمانی زوجین بر بهزیستی روان‌شناختی زوجین متعارض تأثیرگذار است. همچنین، در متغیر مؤلفه‌های ارتباط مثبت (498/6F=) و هدفمندی (117/1F=) تفاوت معنی‌دار وجود دارد و پارادوکس درمانی بر بهبود این دو مؤلفه مؤثر بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که پارادوکس درمانی در بهبود بهزیستی روان‌شناختی، ارتباط موثر و هدفمندی زوجین متعارض شهرستان آباده مؤثر بوده است.

 
متن کامل [PDF 685 kb]   (440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/9/21 | پذیرش: 1401/9/15 | انتشار: 1401/9/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه ایده های نوین روانشناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Psychology New Ideas

Designed & Developed by : Yektaweb