NejadSafavy M, Khosravi Z, KHodabakhsh Pirkalany R. Investigating the Role of Negative Perfectionism in Predicting Borderline Personality Disorder Features: Towards the Interpersonal Dysphoria Model in a Non-Clinical Population. JNIP 2023; 17 (21)
URL:
http://jnip.ir/article-1-979-fa.html
نژادصفوی مهروز، خسروی زهره، خدابخشپیرکلانی روشنک. بررسی نقش کمالگرایی منفی در پیشبینی رگههای اختلال شخصیت مرزی در جمعیت غیربالینی در قالب مدل ملال بین فردی. فصلنامه ایده های نوین روانشناسی. 1402; 17 (21)
URL: http://jnip.ir/article-1-979-fa.html
کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران
چکیده: (874 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط کمالگرایی منفی و رگههای اختلال شخصیت مرزی در جمعیت بهنجار در قالب مدل ملال بین فردی بود. جامعهی آماری شامل افراد بزرگسال کشور ایران در بازهی سنی ۴۵ – ۱۸ سال میباشد و اندازهی نمونه با روش نمونهگیری تصادفی در دسترس به میزان ۴۷۴ نفر بدست آمد. به دلیل شیوع کرونا پرسشنامههای کمالگرایی مثبت و منفی، اهمالکاری ناب، ملال نیپن، ملال موقعیتی و شفافیت مفهوم خود به صورت آنلاین طراحی شده و به صورت اینترنتی در شبکههای مجازی پخش شد. دادهها با روش تحلیل مسیر تحلیل شد. نتایج نشان داد کمالگرایی و اهمالکاری در قالب یک الگو میتوانند ملال موقعیتی و رگهها و صفات شخصیت مرزی را که تظاهرات بیرونی ناشی از ملال زمینهای است را پیشبینی کنند. علاوه بر این، نقش تعدیلگر اختلال در هویت در تشدید این حالات نیز مورد تأیید قرار گرفت. بر اساس یافتههای این پژوهش پیشنهاد میشود که متخصصان و درمانگران در تدوین برنامههای درمانی برای افراد دارای صفات بالای شخصیت مرزی، مؤلفههای کمالگرایی منفی و اهمالکاری را به عنوان فرآیندهای فراتشخیصی و همچنین بررسی وضعیت انسجام هویت فردی را در این بیماران، مورد توجه ویژه قرار دهند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/5/16 | ویرایش نهایی: 1402/5/17 | پذیرش: 1402/4/1 | انتشار: 1402/4/1