دوره 19، شماره 22 - ( 12-1402 )                   جلد 19 شماره 22 صفحات 17-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabi Hazeghi S. Analyzing the Meaning and Comforting Strategies in the Family Based On the Experiences of Satisfied Couples. JNIP 2024; 19 (22)
URL: http://jnip.ir/article-1-1085-fa.html
ربیع حاذقی شقایق. واکاوی معنا و راهبردهای آرامش بخشی در خانواده مبتنی بر تجارب زوجین رضایتمند. فصلنامه ایده های نوین روانشناسی. 1402; 19 (22)

URL: http://jnip.ir/article-1-1085-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد مشاور خانواده، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
چکیده:   (51 مشاهده)
ازدواج، یکی از اساسی‌ترین موضوعات موجود در جامعه است و درصورتی‌که توأم با رضایت زوجین باشد، می‌تواند باعث تعالی و آرامش خانواده و دستیابی به اهداف والا شود. رضایت زناشویی یکی از عوامل مهمی است که باید جدی گرفته شود و در سنجش یک ازدواج نقش بسزایی دارد و عوامل متعددی در حصول آن دخیل هستند. مقوله‌ی آرامش و رضایتمندی زناشویی را به‌نوعی ‌می‌توان هم علت و هم معلول یکدیگر دانست زیرا حصول هریک، وابسته به وجود دیگری است. اگر آرامش بر زندگی زناشویی حکم‌فرما باشد، زوجین از زندگی مشترک خود رضایت دارند و همین امر زمینه‌ساز تربیت فرزندانی سالم و سپس جامعه‌ای سالم خواهد بود؛ بنابراین بررسی معنا و راهبردهای کسب آرامش در خانواده امری حائز اهمیت است و هدف این پژوهش را تشکیل می‌دهد. این پژوهش، از نوع کیفی است و به روش پدیدارشناسی انجام‌گرفته است. مشارکت‌کنندگان این پژوهش را  9 خانم با دامنه سنی 24 تا 50 سال و میانگین 37 سال، که حداقل مدت شروع زندگی مشترک آن‌ها 2 سال و حداکثر آن 30 سال بود تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند گزینش شدند. همچنین دامنه تحصیلات مشارکت‌کنندگان از فوق‌دیپلم تا دکتری گسترش داشت. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت و صوت مصاحبه‌ها کاملاً مکتوب شد. روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در این پژوهش، تحلیل مضمون بود. در فرآیند تحلیل یافته‌ها، 39 کدباز، 9 مضمون فرعی، 4 مضمون اصلی و یک مضمون هسته‌ای حاصل شد. طبق نتایج حاصل از این پژوهش، معنای آرامش در سه حیطه‌ی نقاط قوت موجود در زندگی مشترک، پایبندی به ارزش‌ها و اعتقادات شخصی و رعایت اصول اخلاقی در ارتباط با دیگران به دست آمد؛ همچنین راهبردهای آرامش بخشی نیز به شش بخش تقسیم‌شده‌اند که عبارت‌اند از: راهبردهای شخصی متمرکز بر ایجاد آرامش در ارتباط با همسر، راهبردهای انجام‌شده توسط زوجین برای بهبود زندگی مشترک، راهبردهای مرتبط با افزایش احساس ارزشمندی درونی، راهبردهای معنوی به وجود آورنده آرامش، راهبردهای متمرکز بر ایجاد صمیمیت سالم با دیگران و راهبردهای مرتبط با ایجاد مرز در ارتباط با دیگران. مطالعه‌ی این پژوهش به افرادی که خواهان تشکیل خانواده‌ای موفق و سرشار از آرامش هستند کمک‌های فراوانی می‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: آرامش، زوجین رضایت‌مند
متن کامل [PDF 1116 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/2/2 | پذیرش: 1402/12/10 | انتشار: 1402/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه ایده های نوین روانشناسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Psychology New Ideas

Designed & Developed by : Yektaweb